perjantai 19. maaliskuuta 2010

Keski-Pohjanmaan Sytomyssykampanja

Nyt on sitten aika Keski-Pohjanmaankin osalta polkaista virallisesti käyntiin Sytomyssykeräys!


Sytomyssykeräys on kampanja, jonka aikana on tarkoitus kerätä myssyjä naisille (ehkäpä myös miehille ja lapsille), jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoidoista johtuen. Kampanja lähti liikkeelle Oulusta kahden aktiivisen naisen Seija-Siskon ja Matleenan aloitteesta. Keräyskohteina ovat eri sytostaattihoitoyksiköt ympäri Suomen, kampanja kun on sittemmin levittäytynyt ympäri Suomen. Kampanjasta voit lukea lisää mm. Seija-Siskon ja Matleenan neuleblogeista, joissa on linkkejä myös muihin Suomen keräyksiin.


Me haluamme kantaa osaltamme kortemme kekoon ja kerätä myssyjä Keski-Pohjanmaan Keskussairaalan Syöpätautien poliklinikalle. Olemme olleet yhteydessä ko. poliklinikkaan ja heidän suhtautumisensa asiaan oli iloisen myönteinen.


Millaisia pipoja voi valmistaa?? Ihan kaikenlaiset mallit käyvät. Myssy voi olla valmistettu virkkaamalla tai neulomalla. Kaikenkokoisia myssyjä tarvitaan. Voit esim. tehdä omaan päähäsi sopivan. Sopivia malleja ja linkkejä malleihin löytyy eri kampanjoiden sivuilta. Vinkiksi: Matleena on kehitellyt kivan virkatun myssyn mallin ja myös neulotun. Edit 21.30: korjattu virkatun mallin osalta suunnittelijatieto, pahoittelen sekaannusta.


Lankamateriaalin kanssa kannattaa olla tarkempi.Tärkeintä on, että lanka ei ole hiostavaa eikä kutittavaa, tuleehan myssy paljasta päänahkaa vasten. Hyviä lankamateriaaleja ovat esim. puuvilla, bambu ym. hiostamattomat luonnonkuidut.


Merkitse valmistamaasi myssyyn pään koko eli päänympärys cm. Halutessasi voit merkitä myös muita tietoja langasta, kuten materiaali ja pesuohje.


Keräysaika Keski-Pohjanmaan kampanjan osalta päättyy 31.5.10. Valmiit myssyt voit palauttaa Käsityöliike Katariinaan tai allekirjoittaneelle,joka on luvannut toimia Keski-Pohjanmaan osalta kampanjan yhteyshenkilönä ja toimittaa valmiit myssyt sairaalaamme. Minuun saat parhaiten yhteyden sähköpostilla wirkkuu ät gmail piste com. Tässä blogissa seuraamme kampanjan etenemistä ja kerromme väliaikatietoja.


Sitten ei muuta kuin puikot ja koukut suhisemaan hyvän asian puolesta!


T. Wirkkuu & Tikkuu Päivi9 kommenttia:

 1. Hyvä Päivi! Julkaisen kohta postauksen blogissani ja mainos tulee siihen teidän kamjanstakin!Onnea kampanjaan!

  VastaaPoista
 2. Onnea teidän kampanjaan! Laitoin tiedot blogini sivupalkkiin: Muut sytomyssykampanjat. Luin eilen FB:stä, Sadun viestitä.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun lähditte mukaan! Onnea keräyksellenne ja paljon myssyjä!
  Mulla on kanssa sivupalkissa jo teidänkin tieto.

  VastaaPoista
 4. Minäkin toivotan teidät tervetulleeksi Sytomyssykampampanjaan ja toivon paljon, paljon myssyjä! :) Lähiaikoina laitan minäkin mainoksen Kokkolan keräyksestä omaan blogiini.
  Muuten pieni korjaus tekstiin, jos sallitaan: myös virkatun myssyn ohje on minun tekemä eikä Seijasiskon. Asialla ei oikeastaan ole kyllä mitään merkitystä, mutta selvyyden vuoksi on ehkä hyvä olla oikeaa tietoa siitäkin.

  VastaaPoista
 5. Hyvä kun Matleena huomasi tuon virheen!Itseltäkin jäi kiireessä huomaamatta!

  VastaaPoista
 6. Hienoa että täälläkin saatiin sytomyssy kampanja alkuun,käykääpä lukemassa Sanna Leinosen blogi minä ja syöpä hän kirjoittaa lämpimästi myös huumorilla sairastumisesta ja toipumisesta munasarjasyövästä,hän on myös yksi puuhanainen sytomyssy kampanjassa.Itse saan paljon hänen kirjoituksista vaikka on vakavasta sairaudesta kyse niin siihen voi suhtautua monella lailla.Kevät terveisin Sinikka Keronen

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommentoineille kampanjakannustuksista!

  Matleena. Oikaisin suunnittelijatiedon. Kiitos täsmennyksestä!

  Sinikka: kiitos vinkistä, pitääpäs vierailla Sannan blogissa.

  VastaaPoista
 8. Onko mikään liike lahjoittanut lankoja sytomyssy kampanjaan,3 myssyä on valmiina,olen eläkkeellä ja olisi aikaa virkata vaikka enemmänkin.

  VastaaPoista
 9. Selvittely lankalahjoituksista on meneillään, kerromme tässä blogissa lisää lähiaikoina.

  VastaaPoista